Kolding: Så er Koldings autolakeringskonge og byggematador Pierre Legarth igen på banen med et stort boligbyggeri i sin hjemby.

Denne gang er det den historiske Kløvkærgrunden, han har udset sig til et byggeri med 80 boliger. Grunden er også kendt som fyrværkerigrunden, hvor N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik sprængte i luften i 2004 og lagde store dele af Seest i ruiner.

Fra Kolding Kommunes afdeling for Køb og Salg oplyser jurist Lone Marie Kristensen, at Pierre Legarth har budt 15,2 millioner kroner for byggegrunden, hvilket var Kolding Kommunes mindstepris. Og i og med at tilbuddet fra Legarth var det eneste, der foreslå, da budfristen udløb tirsdag klokken 12, er grunden nu hans. Formelt er den købt gennem selskabet Kløvkær Kolding A/S.

Grønt og luft

Pierre Legarth glæder sig over at blive en del af den positive udvikling af Kløvkærgrunden.

De 80 kommende boliger bliver til en kombination af salg og udlejning, og de opføres som 40 punkthuse med en lejlighed i stuen og en på førstesalen, oplyser han.

– Vi vil bygge i en balance mellem kvalitet og passion for området, og byggeriet bliver nøje afstemt i forhold til den skønne natur i området.

– Og så bliver der meget grønt og meget plads til udeliv omkring boligerne på store terrasser og i det kuperede terræn, for grunden er meget stor, påpeger Legarth og fortæller, at han har arbejdet “under radaren” på projektet i to år. Udfordringen har især været at finde en løsning på udfordringer med vanskelige jordbundsforhold.

Et ar lukkes

Borgmester Jørn Pedersen (V) ser frem til, at der kommer nyt liv på den resterende del af Kløvkærgrunden.

– For folk, som ikke kender historien, så ligger området i dag hen som et stykke natur. Men for dem, som var berørt af katastrofen i 2004, er det et ar, og det er dejligt, at det nu lukkes af, siger han.

Udover de kommende 80 private boliger er Lejerbo snart klar til at indvie 35 boliger på Kløvkærgrunden, og AAB har også et byggeri på vej af tilsvarende størrelse.

Gode kræfter

Jørn Pedersen glæder sig også over, at bygherren er Pierre Legarth.

– Det er dejligt. Kolding har altid været præget af gode kræfter, der vil gøre noget godt for vores kommune, siger han og nævner bl.a. Peter Nielsen, P.V. Johansen, Bjarne Adsbøl, Gert Skare, Lunderskov Byg og Arne Hougaard.

– Det viser bare, at Kolding er et interessant område at investere i, mener borgmesteren.

Men investoren bag et byggeri på Hviidsminde er lige sprunget fra, og det er heller ikke lykkedes at få finansieringen af outletprojektet med boliger og butikker på plads?

– Jeg lærte engang, at man misser 100 procent på de skud, man ikke tager. Der vil altid være noget, der ikke lykkes.

– Men vi har fuldt fokus på at skabe et klima, som vil gøre det interessant at udvikle for eksempel outlet-grunden og Hoffmann-grunden ved Skamlingvejen, og det fokus styrker vi nu ved at oprette en ny enhed for strategisk vækst, som skal tiltrække investeringer, siger borgmesteren.