Der er lejere i alle de nybyggede boliger og venteliste til de kommende boliger.

Koldings byggematador Pierre Legarth er derfor godt tilfreds med udviklingen i koncernen, hvor fokus er på udlejning af primært boliger i Kolding.

– Jeg er meget tilfreds med resultatet. Det er faktisk et rekordår, hvis du korrigerer for salget af kapitalandelen i Pierre Autolakering. Så et resultat på koncern-niveau på 33 millioner kroner før skat, det er tilfredsstillende. Absolut, siger Pierre Legarth, der opbyggede sin formue gennem Pierre.dk Autolakering, som han har solgt.

Året før var overskuddet 46 millioner kroner før skat.

– Vi har en god, sund og kontrolleret vækst. Vi har orden i penalhuset, hvis man kan sige det sådan, siger Pierre Legarth, der fremhæver, at soliditeten i koncernen er 39 procent.

Tallet viser, hvor stor en andel af virksomhedens aktiver, der er finansieret af egenkapitalen.

Tror på lejeboliger

Ejendomskoncernen har i løbet af 2017 blandt andet udlejet The White House på Haderslevvej, og 15 nye rækkehuse i Dalby er snart alle klar til indflytning.

– Vi har stort set ramt budgetterne i de investeringer, vi har foretaget. Vi har stort set ikke noget tomgang. Vi er lykkedes med at finde nogle gode projekter med en god beliggenhed. Og nu skal vi bare fortætte udviklingen, siger Pierre Legarth, der er i gang med nye projekter på blandt andet den gamle Diesella-grunden på Agtrupvej, og snart går arbejdet i gang på Saxovej, og han har netop købt en grund på den gamle fyrværkerigrund i Seest, hvor han vil opføre 80 boliger.

– Jeg tror fortsat på, at lejemarkedet vil stige. Jeg har lige læst, at markedet et steget 17 procent sammenlignet med 2010. Man vil simpelthen gerne betale lidt mere for at få den fleksibilitet, at du kan være ude efter tre måneder. Og hvis man går ind og kigger på spændet mellem eje eller leje, så er forskellen meget lille, når du kigger på alle de omkostninger, du har som ejer i forhold til skat, forsikring og vedligeholdelse over mange år. Så jeg tror på et fortsat stigende lejemarked, og der mangler boliger i Kolding. Det er jeg glad for at kunne bidrage til som lokalpatriot, siger Pierre Legarth.

Pierre Legarth og hans ejendomskoncern kom ud af 2017 med et overskud før skat på 33 millioner kroner. De første lejere flyttede også i The White House på Haderslevvej i løbet af året. 2017 var også året, hvor Pierre Legarth fik flyttet det gamle bestyrelseslokale i Solars gamle bygning på Haderslevvej til 1. sal i Bredgade, hvor byggematadoren har base.