Byggematador Pierre Legarth har siden starten af 2017 haft som ambition at bygge 300 boliger i Kolding inden 2020. I runde tal holder planen.

De første 100 boliger er færdige og med blandt andet byggeplaner på Saxovej og i Seest, nærmer Pierre Legarth sig målet.

– Vi skal hen til udgangen af 2020, og det kan også være, at der går et år mere. Det afhænger også lidt af, hvor hurtigt det går med lokalplaner, og om vi køber ejendomme, der kan udvikles til boliger. Så måske går der lige et år mere, men i store træk holder vi planen, siger Pierre Legarth.

Noget af væksten vil komme fra midtbyen, hvor Pierre Legarth netop har købt en fireetagers ejendom midt i byen, Nytorv 2, af pensionsselskabet SamPension. Ambitionen er lige nu at ombygge noget af erhvervsejendommen til boliger.

– Nu skal vi i gang med at udvikle ejendommen. Det kan være en kombination af erhverv og boliger, og på lidt længere sigt måske bare boliger, siger Pierre Legarth. Lige nu bor blandt andet IBA Erhvervsakademi og Embedslægerne til leje i bygningen.

IBA vil på et tidspunkt rykke ud, når skolens nybyggede skole står færdig ved siden af universitetet.

Vil vokse til 700 mio

– Det er på mange måder en ejendom, der er ideel til boliger.

Den ligger midt i byen.

Der kan blive 25 fantastiske boliger. Men lige nu er ambitionen kun delvist at ændre den til boliger. Der er jo nogle lejere, som vi skal tage hensyn til. Så jeg håber, det kan blive en blanding af boliger og erhverv. Det er i hvert fald en god beliggenhed. Det er en AA-beliggenhed, siger Pierre Legarth.

Hans ejendomskoncern har i dag ejendomme for en bogført værdi til 500 millioner kroner, og ambitionen er at nå op på 700 millioner i 2020.

– Vi har gang i flere projekter.

Blandt andet de 18 boliger ved Diesella-parken. Om fjorten dage går vi i gang med Saxoparken, og så har vi selvfølgelig Seest-projektet. Og så går vi i gang med en meget stor udstykning, som jeg ikke kan sige så meget om.

Men vi kan hurtigt ramme de 700 millioner kroner, siger Pierre Legarth.

Det er på mange måder en ejendom, der er ideel til boliger.

Den ligger midt i byen. Der kan blive 25 fantastiske boliger.

PIERRE LEGARTH, BYGGEMATADOR.