Den danske byggebranche har fået en ny ”gammel” spiller på banen. Den succesrige Kolding-erhvervsmand Pierre Legarth har netop købt grundlægger Lasse Larsens aktiemajoritet i typehusfirmaet af samme navn, og bliver i den forbindelse ny hovedaktionær i Lasse Larsen A/S, som nu ændrer navn til Lasse Larsen VillaByg A/S.

Siden opstarten i 1975 har Lasse Larsen været en central spiller på det danske marked i forbindelse med at opføre typehuse. Det gælder både Lasse Larsen som person – og Lasse Larsen Byggefirma A/S som virksomhed. Den kompromisløse insisteren på byggeteknisk kvalitet, håndværksmæssig kompetence samt en direkte og flad organisation har været med til at sikre, at tusindvis af danskere i dag bor i smukke og velbyggede huse, som Lasse Larsen har tegnet og bygget.

– Vi har ikke tænkt os at ændre de grundværdier, som vi har brugt 42 år på at bygge op, det er helt sikkert, fortæller Allan Laursen, der er administrerende direktør i virksomheden.

Han skal nu stå i spidsen for at føre et livsværk videre, der er bygget på et sundt og stærkt fundament. Et livsværk, som erhvervsmanden Pierre Legarth nu har købt aktiemajoriteten i.

– De grundværdier, som har tilvejebragt succesen, fortsætter uændret og er det centrale for os. Men vi skal også udvikle forretningen og i netop den forbindelse har Pierre Legarth den helt rigtige profil, pointerer administrerende direktør Allan Laursen. Han understreger, at den nye ejerstruktur peger fremad.

I rivende udvikling

– Vi vil også være førende om både 10 og 20 år. Det kræver tilpasning og nytænkning, men vores fundament er også på plads. Lasse Larsen Byggefirma A/S som nu ændrer navn til Lasse Larsen VillaByg A/S er et godt navn, der borger for kvalitet, samtidig med, at vi har de rigtige medarbejdere. Og med Pierre har vi fået en mand ind i virksomheden med styrke og visioner om vækst både i og udenfor de nuværende forretningsområder. Det bliver virkelig godt, fortæller administrerende direktør Allan Laursen.

Koldingenseren Pierre Legarth bliver formand for bestyrelsen i Lasse Larsen VillaByg A/S, og han forventer via sit ejendomsselskab Pierre Ejendomme A/S at opføre i omegnen af 200 nye boliger i Kolding over de næste tre år.

I den forbindelse har erhvervsmanden valgt at udvide værdikæden i Pierre Legarth Holding A/S, så den også omfatter opførsel af typehuse.

– Det er min klare opfattelse, at byggebranchen i Danmark står foran en periode med enorm fremgang, og det er netop denne vækstgenerator, som vi skal udnytte i Lasse Larsen VillaByg A/S. Ejendomsbranchen er inde i en rivende udvikling, og vækstmulighederne er gigantiske, såfremt man evner at styre kvalitet og vækst, udtaler Pierre Legarth.

Typehuse i over 40 år

Pierre Legarth har kun ros til overs for det ledelsesteam, som samtidig er med i Lasse Larsen VillaByg A/S’s aktionærkreds. Den udgøres af Allan Laursen, der er administrerende direktør, samt Dorte Sørensen og Flemming Eibye. De to er henholdsvis økonomichef i firmaet og afdelingschef i den sjællandske filial.

– Det er en virksomhed, der er yderst velorganiseret, samtidig med, at der er helt styr på de mange processer. Modsat mange andre virksomheder inden for byggebranchen, så har Lasse Larsen Byggefirma A/S ikke oplevet nævneværdig nedgang i årene efter bolig- og finanskrisen, der ramte ved udgangen af 2008. Det skyldes eksempelvis, at medarbejderne i firmaet ikke bare brænder for det, som de laver hver dag – der brænder ganske enkelt en ild i dem for at yde det mest optimale. Jeg elsker den form for holdånd, understreger Pierre Legarth.

Den koldingensiske erhvervsmand skal være en central figur i forhold til at få opfyldt målsætningen i Lasse Larsen VillaByg A/S om at styrke virksomheden markedsposition signifikant. Pierre Legarth har mange års erfaring og ekspertise inden for områder som vækststrategier, international forretningsudvikling, kædedrift og indkøb.

– I det her firma er der blevet bygget typehuse på det samme cvr-nummer i mere end 40 år, og jeg glæder mig til at blive en del af holdet, som skal løfte Lasse Larsen VillaByg A/S op på et nyt niveau rent vækst-mæssigt. Det skal blandt andet ske med en 2020-plan, hvor målet er at opføre 2-300 boliger årligt, fastslår Pierre Legarth.

 

FAKTA – Lasse Larsen VillaByg A/S

Virksomheden, der i 2012 opførte sit nye domicil i Aarhus-forstaden Åbyhøj, blev grundlagt i 1975 af tømrer og konstruktør Lasse Larsen.

Der er bygget mere end 2.500 Lasse Larsen-huse over de seneste 40 år – og tempoet er fortsat højt i virksomheden, som i dag også har en afdeling i København. I gennemsnit afleverer byggefirmaet 3 nye huse hver eneste uge.

Der er omkring 60 medarbejdere ansat i byggefirmaet samt mere end 100 beskæftiget ved underleverandører til Lasse Larsen VillaByg A/S.

Mange af medarbejderne har været ansat i virksomheden gennem mange år.

Lasse Larsen VillaByg A/S har følgende kerneværdier:

  • Arkitektur kombineret med høj teknisk indsigt
  • Kvalitetsmaterialer
  • Individuelle løsninger
  • Åben og tillidsfuld dialog gennem hele byggeprocessen

Få mere information på www.lasselarsenbyg.dk.

Allan Laursen, der blev ansat som tømrerlærling i 1985, blev indsat som administrerende direktør i Lasse Larsen VillaByg A/S i forbindelse med virksomhedens generationsskifte i 2012.

 

FAKTA – Pierre Legarth Holding A/S:

Grundlægger i 1985 pierre.dk Autolakering A/S, der i dag er Europas største og mest moderne lak-koncerner med lakcentre i Danmark, Sverige og Tyskland.

Sælger i 2016 lak-koncernen til den schweiziske kapitalfond Ufenau, og fortsætter som bestyrelsesformand i pierre.dk Autolakering A/S.

Etablerer i 2000 ejendomsselskabet Pierre Ejendomme A/S, der opfører, udvikler og investerer i bolig- og erhvervsejendomme.

Pierre Legarth er bosat i Kolding, hvor Pierre Ejendomme A/S ligeledes har sit domicil.

Læs mere på www.pierre-ejendomme.dk.

 

FAKTA Advosion:

Advokatfirmaet Advosion skabte forbindelsen mellem Lasse Larsen Byggefirma A/S og Pierre Legarth Holding A/S – og var dermed medvirkende til handlen mellem Lasse Larsen og Pierre Legarth.