Speederen er helt i bund hos det lokale ejendoms- og udviklingsselskab Pierre Ejendomme A/ S, som nu er på vej med sit hidtil største byggeprojekt i Kolding.

Indehaver og direktør Pierre Legarth bekræfter overfor JydskeVestkysten, at selskabet har købt en 12,6 hektar stor projektgrund af en lokal landmand lige syd for Vonsild. Her er det planen, at der indenfor de næste år skal udstykkes 50 parcelhusgrunde til salg, mens Pierre Ejendomme selv bygger omkring 100 boliger formentlig til en kombination af salg og udlejning.

Det er ikke mere end en måned siden, at Pierre Ejendomme sidst kunne fortælle om et kommende stort byggeprojekt – nemlig da selskabet havde købt den sidste del af den såkaldte fyrværkerigrund i Seest, hvor der skal bygges 80 boliger.

ollekolle

Pierre Legarth fortæller, at de kommende boliger bliver i et eller to plan og på 80-100 kvadratmeter i arkitektonisk stil med flere andre af Pierre Ejendommes byggerier i Kolding.

– Der bliver masser af boliger til seniorer i ét plan, og vi tænker også på at bygge et ollekolle.

Desuden er der gjort plads til en dagligvarebutik på 1200 kvadratmeter i Kolding Kommunes overordnede strukturplan for området, siger Pierre Legarth. Han ser frem til, at en lokalplan for byggeriet kommer på plads i samarbejde med Kolding Kommune, som ejer nabostorparcellen.

– Vi er afhængige af at få skabt en masse nye boliger her i kommunen i en fart, og det er jeg glad for at kunne bidrage til. Det er spændende at se tingene vokse og skabe noget nyt, siger Legarth.

Han forventer, at en lokalplan for Vonsild Syd-bebyggelsen, som får navnet Søholmparken efter Pierre Legarths barndomsgård Søholm i Klarskov på Djursland, kan være på plads i slutningen af næste år, så de første boliger kan være klar til indflytning midt i 2020.

Pierre Legarth beskriver Vonsildområdet som ” Koldings nye boligmekka”.

– For Kolding kan kun vokse den vej ud, og med den kommende omfartsvej og den nye tilkørsel til motorvejen ligger området trafikalt optimalt, siger byggematadoren.

FAKTA PIERRE-PROJEKTER

Pierre Ejendomme står bag følgende boligprojekter:

  • Dalbyparken: 15 rækkehuse (udlejede eller reserverede)
  • Saxoparken: 33 lejligheder, indflytning primo 2019
  • Elkjærholmparken: 12 rækkehuse (udlejede eller reserverede)
  • The White House (ombygning): 42 lejligheder (udlejede eller reserverede)
  • Diesellaparken på Agtrupvej: 18 rækkehuse (endnu uopførte)
  • Stjerneparken i Seest: 80 boliger (endnu uopførte)
  • Søholmpårken i Vonsild: 150 boliger (endnu uopførte)